Dat etiket laat maar niet los - Reisverslag uit Dalkeith, Verenigd Koninkrijk van Wouter Wilken - WaarBenJij.nu Dat etiket laat maar niet los - Reisverslag uit Dalkeith, Verenigd Koninkrijk van Wouter Wilken - WaarBenJij.nu

Dat etiket laat maar niet los

Door: Wouter Wilken

Blijf op de hoogte en volg Wouter

04 Maart 2012 | Verenigd Koninkrijk, Dalkeith

Ik wou het opstaan niet helemaal achter mij laten vanochtend dus trek ik de slaapzak mee naar het bureau om mijn benen nog warm te houden onder de het computeren door. Verwachte dat Charlotte online zal komen, maar had niks van haar gehoord totdat ik mijn mail controleerde. De tocht op het filmlocatie van Lord of the Rings. Thuisgekomen met hoofdpijn is een scherm van je laptop niet echt de ideale tegenmiddel. Dus stuurde ze een mail om mij dat mede te delen. Beter iets te horen dan niks. Ik had dus nog de hele ochtend om mijn eigen planning te maken, wat ik toch al deed. Achter Word gezeten om een verhaaltje voor haar te typen en dat was wat langer aan het duren dan dat ik dacht. Maar ik had ook andere dingen onder tussen gedaan.
Tijd voor de douche en het ontbijt. Het ontbijt bestond dit keer uit een roerei. Goed ontbijtje al zeg ik het zelf. Twee boterhammen erbij en dan gaan eten.
Het plan om het etiket van het flesje te krijgen door middel van warm water is uitgevoerd. In de ochtend heb ik een goede laag water gekookt en in de emmer gedaan om te zorgen dat het flesje het etiket los laat en ik het mooi kan plastificeren. Maar dat etiket laat maar niet los. Ik heb al de emmer water vervangen door een volle emmer met kokend water. Maar dat etiket laat nog steeds niet los. Het ligt nu al een volle dag in stomend water en dat etiket, laat nog steeds niet los. Wat is het dat de Schotten gebruiken voor hun etiket? Cement? Iemand nog tips ik bedoel, ik heb hem al een nacht en een dag in kokend water gelegd? En dat etiket is gewoon zo mooi dat ik het wil bewaren. Grom, ik vind het niets. Het eraf wriemelen beschadigt het alleen dus dat wil ik voorkomen. Zal ik anders even naar de brouwerij mailen of ze mij één etiketje kunnen opsturen van de Ravel Ale? Bovendien zal ik er best wel een shirt of vest van willen. Maar die heb ik al genoeg. Ze hebben nog geen winkel, maar die zullen ze dit jaar nog openen volgens de site. Geen webwinkel dus ik weet het ook niet of ze het überhaupt zouden verkopen. In hoop van zege dan maar. Ik blijf gewoon proberen totdat dat etiket zich overgeeft en ik heb gewonnen. Victoria zal aan mijn kant zijn Orkney Brewery. Wees gewaarschuwd ik ga en zal dat etiket eraf krijgen. Al is dat het laatste wat ik doe als ik in Schotland ben. Desnoods neem ik het met fles en al mee naar Nederland.
Een goed gesprek met klasgenoten en vrienden doen het bij mij altijd goed en het is altijd handig om contact te houden. Zij zal naar Canada vertrekken, maar haar vertrek datum was nog niet helder bij mij dus dat is vandaag ook maar verduidelijkt. Gezellig over van alles gehad en hoe het allemaal hier en daar was. Toch fijn om te horen dat je vrienden het naar hun zin hebben.
Dan was het tijd voor wat rust voordat het schoolwerk weer zal komen kijken om de hoek. Van alle drie de series die nog worden uitgezonden ben ik weer bij de laatste gekomen. Het wordt net zoals bij beide andere ook weer spannend. Dus ik zit komend weekend weer eventjes achter het schermpje gekluisterd, maar geen paniek, mocht het weer meezitten dan ga ik er nog op uit, gewoon eventjes lopen om de buurt te herkennen zoals gister. Om jullie foto’s te laten zien hoe de North Esk eruit ziet neem ik de camera maar mee.
Hoe laat was het inmiddels al? Lunchtijd dus een boterham gesmeerd en gegeten. Twee om eerlijk te zijn. Zoals standaard Duo Choc en eentje met kaas Edammer met jam. Dan even het water opgezet voor het weken van het etiket. Nu moet hij toch echt eens loslaten. Want ik vind het toch zo’n mooi plaatje. En zal het liefst meenemen. Mocht hij nog loslaten kan ik hem gebruiken als boekenlegger en als aandenken aan Schotland. Het wachten op het koken van een grote pan water duurde nog even en ik smeerde voor mijzelf nog een boterham Duo Choc, wat is dat spul toch verslavend. Het water was aan de kook en inmiddels was het stoom al uit de emmer gestegen en heeft het een mantel van damp achtergelaten op de fles. Zoals postzegel verzameraars hun kaarten boven de ketel houden deed ik dat nu met een stomend hete emmer en het flesje zette ik in het rekje erboven om te stomen. Tip gekregen dat je het er ook in kan zetten. Dus met goede moet de fles er maar in gezet.
De serie die ik beloofd had na een van de huidige te gaan kijken was vandaag klaar met het laden, dat was zoals verwacht mijn tweede torrent met die show erin. Dus Rico, de donuts kan je vergeten om de reden dat ik aan een andere serie zal gaan beginnen voordat ik de beloofde zal gaan kijken. Ben benieuwd zo lang is de serie ook weer niet maar het kan mij een goede periode bezig houden. En kan ik later die serie bij de lijst gekeken zetten zodat mijn lijst alleen maar uitbreid. Niet dat ik niks anders doe in het weekend je hebt het zelf kunnen lezen gister. Ik beloof de bezorgde dat ik ook naar buiten ga in het weekend.
Gister nog gevraagd of het goed was als ik rond de middag langs zal gaan bij May om de huur van komende maand alweer te betalen. Een helft had ik al eergister gepind en de tweede helft onderweg naar haar huis. Op msn nog iemand geholpen met het afleiden van zijn huiswerk, hij begon. Op het sms’je of ze thuis was antwoorde ze dat ze inderdaad thuis was en ze complimenteerde mij op mijn Engels. Alleen had ik een woord verwisseld met het woord dat het moest zijn. Suspected time moest estimated time zijn. Klein foutje dus maar voor de rest prima Engels. Altijd fijn om complimentjes te horen. En toen onderweg naar May. Maar ik was eerst mijn portemonnee vergeten, waar overigens dat geld niet in zat, en als tweede was ik nog het aftekenkaartje vergeten waarop zij bijhoud of ik de huur al had betaald. Ik was zo dichtbij, dat wordt omdraaien. Terug naar boven, dat kaartje pakken en weer naar beneden. Het was stil op deze zondag in Dalkeith. Aangebeld en naar binnen gegaan. Volgens mij is May niet echt een ochtend mens want ze had net haar eitje gebakken. Ik betaalde haar en ging weer ‘ aan de slag met school’.
Voordat ik naar huis ging, vroeg ik haar of ze wist waar de Postal Depot zat voor het geval dat ik er een keer niet ben als iemand mij een pakketje wil sturen. Dat was aan de overkant van de straat dus zo’n 10 minuten lopen vanaf mijn huis richting werk. Meteen gecontroleerd hoe laat ze open waren. Van 6:00 uur tot 12:30 door de weeks en tot 9:30 in het weekend. Rare tijden houden de Schotten toch aan wie gaat er een pakketje ophalen om zes uur ’s ochtend? Ik in ieder geval niet en waarom maar tot half één? Hebben ze daar alleen part-time contracten of zit er iets meer achter? Maar goed, ik heb gewoon tijd zat om iets op te halen mocht dat nodig zijn voordat ik op het werk ben dus geen geklaag.
Terug achter de laptop en daar zat ik dan weer even de stagegids erbij pakken en lezen wat ik kan doen. Bedreigde dieren rond Schotland, hoe zoek ik die op. De rode lijst van het IUCN (International Union for Conserfation of Nature and Natural resourches) opgezocht. Die mij vooral wat wijzer maakte in het gebruik van internet. De latijnse namen waren er alleen ingezet omdat het natuurlijk internationaal moet zijn en de Latijnse namen zijn internationaal , vandaar dat ik die namen maar eens zal moeten in typen om alle dieren op te zoeken en te kijken of ze voorkomen in Schotland. Van de 40/45 dieren die op de rode lijst staan kwamen er 3 voor bij Schotland, inderdaad ‘bij’ Schotland want het zijn allemaal zeezoogdieren die niet gebonden zijn aan grenzen zoals bergen of rivieren die ze niet kunnen oversteken. Ze zwemmen rond in de zeven zeeën die vroeger werden bevaren door zeerovers en piraten. Dus die komen net zo goed voor bij Australië dan bij Schotland. Om even duidelijk te maken hoe zeezoogdieren zich gebonden voelen aan een gebied, dus niet echt, alleen tijdens het paren of het baren van een kind zoeken ze bijzondere plekken op. Het zoeken heeft mij meer tijd gekost dan dat ik er eigenlijk in wou steken. Dus heb ik het daarbij gelaten. Drie namen op papier gezet en dat was het dan.
Even een serie gekeken over de moordende deel van de menselijke populatie dat gepaard gaat met het deel van onze geest en gedachtes die in staat zijn om andere mensen om te leggen. Seizoen twee van Most Evil begon met het onderwerp jaloezie, dat in deze aflevering zich vooral vestigde rond relaties en bedrog. Is er verschil tussen daden die mannen en daden die vrouwen doen op het gebied? Een interessante vraag die ook is beantwoord. Het blijkt te zijn dat mannen bij een emotionele verraad al de knop kunnen omzetten en bij vrouwen is dat pas als het bij affaires pas dat ze het om zetten. Bij emotioneel verraad bedoel te zeggen dat mannen al als ze erachter komen dat het al gaande is de knop kunnen omzetten en vrouwen het pas echt doen of kunnen als het over lange relaties gaat.
Ik had al tijden een pvc figuur van een oude serie willen kopen en vandaag ging er weer eens naar op zoek. Niks gekocht, want wil het liever kopen via de winkel. En in Edinburgh ken ik nog geen winkel die pvc modellen verkoopt van japanse series dus voordat ik weet dat die er niet zijn dan ga ik pas bestellen, mocht ik het nog willen.
Cheers Wouter.

• 04 Maart 2012 - 20:23

Moi:

En weg is die zuinige Wouter! Wil t shirt kopen en pvc poppetje!

• 04 Maart 2012 - 20:45

Riico: