Had ik dit weer gister maar - Reisverslag uit Dalkeith, Verenigd Koninkrijk van Wouter Wilken - WaarBenJij.nu Had ik dit weer gister maar - Reisverslag uit Dalkeith, Verenigd Koninkrijk van Wouter Wilken - WaarBenJij.nu

Had ik dit weer gister maar

Door: Wouter Wilken

Blijf op de hoogte en volg Wouter

17 Maart 2012 | Verenigd Koninkrijk, Dalkeith

Dan zal ik het minder erg vinden. Want vandaag had ik de hele dag de tijd, maar school die mijn aandacht trok. Het weer van gister, dat tot drie uur regen inhield, had ik liever vandaag. En het weer wat vandaag was, mild en zonnig. Dan zal het werk van gister niet zo erg en vochtig geweest zijn maar droog en mild. Een punt zal dan alleen de modder zijn die mij tergden. Maar goed, het weer is niet naar wens te krijgen hoe hard je het zal proberen.
De verjaardagen blijven deze week elkaar maar opvolgen. Beginnende allemaal met Matthijs, Kelly volgde gister en vandaag was op Saint Patrick’s Day, nationale feestdag van de Ieren en in delen van de VS waar de Ieren naar zijn geëmigreerd ter viering van Saint Patrick, was ome Bernhard nog jarig. Waar Facebook je tegenwoordig allemaal aan herinnerd. Vandaag voor een enkeling dus een dubbele reden om te feesten.
Ik heb geprobeerd lang in bed te blijven liggen dat mij deels is gelukt. Mijn dagelijkse routine opgepakt en alleen maar te horen gekregen dat ik Handa moet gaan beleven. De keuze was hoe dan ook eigenlijk al gezet en nu maar hopen dat er niemand voor mij is gekomen en dat ik er nog bij kan. Dan gaat het Handa avontuur beginnen. Ik kijk er nu al naar uit. Ik wou het formulier gaan invullen maar ik heb geen idee hoe je een .pdf naar een .word van moet maken. Dus morgen ga ik langs de bibliotheek om te printen in te vullen en te scannen. Maar voordat ik hem ga opsturen wacht ik nog een mail af van een collega of hij mee gaat. Want er was een hokje om in te vullen dat je samen gaat. Dat zal ik dan liever doen dan alleen. En ik kan alleen die week, want Kelly komt de week erop en ik wil niet tegelijkertijd met haar in Edinburgh komen na een week geïsoleerd te zijn. Dat zal niet verstandig zijn. Hopelijk ontvang ik het antwoord vlug genoeg om zo snel mogelijk op de post te doen. En als de mogelijkheid later weer wordt aangeboden, dan gaan Kelly en ik toch gewoon samen? Ik sta mijn mannetje als het op Handa aankomt. Wellicht ga ik voor de tweede keer naar Handa dan samen met Kelly.
Als voorbereiding op Handa heb ik op internet gekeken wat het te bieden had, veel zeevogels, reptielen, zoogdieren, archeologisch erg aantrekkelijk, het beeld is erg mooi, de kliffen een typisch beeld van de Schotse kust en wilde bloemen volgens de site van het SWT Island Reservaat. In de mail die Sam had doorgestuurd staat hoe je er met komen, de trein naar Ullaloop en vanuit daar de bus naar Scourie en de boot naar Handa, dat word hopen op rustig water en wat tegen de zeeziekte nemen en licht eten. Een andere voorbereiding voor het eiland heb ik een gidsje besteld, waar ik het gister nog over had. De gids voor reptielen en amfibieën van Europa (inclusief Groot-Brittannië).Die over vier dagen af te halen valt in de winkel. Dus dat wordt eventjes wachten voordat ik de namen van de reptielen leer kennen, in het Engels. [Ha hoe zou het zijn als er een veldgids bestond met de Gallische namen, geen twijfel over mogelijk die zal ik dan halen.] Met Charlotte het hier nog over gehad, maar ik heb liever dat ze mij nog verrast voor mijn verjaardag. Mocht ze niets vinden dan is dit nog altijd een back-up plan. Bij voorbetaling kreeg ik nog een te goed bon van 20% op alle aankopen, exclusief dagbladen, postzegels en bladen. Geldig tot de 21ste dus mocht er iemand nog wat nodig hebben ik wil graag van deze bon af. Of zal ik nog even wat extra bel te goed gaan halen nu het nog geldig is? Ik verwacht niet echt dat ik er op los ga bellen op Handa. En in die hele tijd dat ik hier zit heb ik maar €1X gebruikt. (De X staat voor een onbekend getal en de een staat voor boven de 10.)
Door het mooie weer besloot ik na het zoeken naar de gids bij WHSmiths maar een eindje te gaan lopen en dat heeft mij weer een uurtje zoet gehouden. Het weer zat mee en dat helpt de mens altijd om blijer te worden. Ik ben dit keer naar de Glenesk Viaduct gelopen via het Ironmills Park. Geen enkele foto geschoten. Het is niet echt dat de foto’s wat waard waren om op internet of iemand te delen. Dus dan maar niet. Langs het water gegaan en terug naar Dalkeith via de heuvel met bomen langs het park. Naar huis gegaan en verder gegaan met de tweede toets van vandaag. Morgen maak ik er geen en bewaar ze voor nog een weekendje verder, dan heb ik dan nog wat te doen.
Met mam nog gesproken op Skype en in dat zelfde gesprek nog enkele woorden met mijn broers kunnen uitwisselen. Jongens, ik mis jullie. Daphne jou trouwens ook, zus. Vermaken jullie je daar zonder mij? Het gesprek ging over de gidsen die ik thuis had. Ik wist dat ik meer gidsen thuis had en die pasten niet in mijn backpack toen ik naar Schotland kwam. Als Kelly hier zal zijn voordat ik (met of zonder haar) naar Handa was gegaan had ik gevraagd of mam ze hen mee kon geven. Maar dat is niet het geval dus mam op mijn liefst gevraagd of ze de gidsen naar me op wou sturen. Dat wilde ze best wel doen. Alleen wordt het te zwaar als de libelle en vlindergids mee zal moeten. Dus in het pakketje dat ik komende week met afwachting tegemoet zie komen bevat: het Sas overlevingsboek, altijd leuk om in te kijken en misschien nog wat met collegae te bespreken, de zoogdieren gids van Europese belangrijke dieren, en de vogelgids. Om mij (en later ook Kelly) hier te kunnen vermaken heeft ze ook nog mee ingestemd om een stuk kaarten en ander vermaak op te sturen. Het kan niet anders zijn maar ons mam is een van de beste.
Ons oma en Marloeske nog kunnen spreken, vond ik wel erg leuk. Oma wou zelfs weten, zoals de rest van jullie verwacht ik waar Handa ligt. Ik zet een afbeelding van de Bing Map op het log dat jullie enig beeld hebben waar het precies ligt. Het doet mij altijd goed om te horen dat het thuisfront zich net zo goed vermaakt als mij. En het liefst zie ik jullie nog met een (glim)lach. Het is toch een flink stuk met het openbaar vervoer en het zal de reis een stuk leuker maken als Caleb mee zal gaan, of een andere collega. Maar ik zal het avontuur met geheven borst aangaan. En jullie achter alles vertellen wat ik van mijn borst wil. Dus bereid jullie maar voor op een zeer uitgebreid of beknopt verslag van die dagen, want de laptop gaat niet mee.
Cheers Wouter.

• 17 Maart 2012 - 20:30

Dé:

En dat ik je vreselijk mis dat weet je toch wel!!!
    Het was een komen en gaan vandaag op de Zilvermeeuwlaan en gezellig dat je op dat moment even op skype kwam. Heb je meteen iedereen weer gezien. Het zal stil zijn dat weekje dat je naar Handa gaat, effe afkicken voor ons. Knap hoor een week zonder electriciteit alleen een beetje zonne energie. geen koelkast, geen internet. Ik ben benieuwd hoe dat bevalt. Gelukkig heb je nog 2 weken om je erop voor te bereiden.
    Op naar het volgende verslag.
    xxxx

• 17 Maart 2012 - 21:06

Oma:

Hoi Wouter, ik geniet van je verslagen, zeer uitgebreid !! Leuk je via skype gesproken te hebben, wens je veel succes met je tocht naar het eilandje, een lange trip, veel liefs van Oma Nicole