Pannenkoeken mislukt
Door: Wouter Wilken
Blijf op de hoogte en volg Wouter
20 Maart 2012 | Verenigd Koninkrijk, Dalkeith
Gisteren heb ik nog reactie gehad van Martin Lockett de vrijwilliger die op dezelfde week als Caleb en ik naar Handa gaan. Hij vroeg of een van ons een auto had en wou graag helpen met het rijden en het betalen van de benzine. Maar niemand van de drie heeft een auto. Dus dat wordt met zijn drieën naar Handa met het openbaar vervoer. Nu alleen regelen dat de stoelen vanaf Glasgow naar Lairgh bij elkaar zijn dan kunnen we elkaar leren ondertussen. Dat lijkt mij leuk, maar hoe regelen we dat. Of een van ons die Schots is, moet alle kaarten betalen dat wij hem dan terug betalen of we moeten de stoelnummers weten zodat Martin nog kan regelen dat hij naast ons komt. Ik denk dat de eerste beter is. Het uitwisselen van nummers ga ik nog doen. In een mailtje dat ik naar Martin stuur zal ik dan nog een (Blind) Copy Cat ((B)CC) naar Caleb sturen zodat ook hij mijn nummer heeft. Maar in ieder geval sta ik open om wie mijn kaartje wilt betalen terug te betalen. Want mijn VISA werkt niet op de Britse sites.
Voor ik ging slapen nog een mailtje gestuurd naar Charlotte om haar uit te leggen waarom ik naar huis ga in April en dat zij wel wat had gezegd dat ik ook graag zou willen doen. Maar vanochtend heb ik even de vliegtickets opgezocht voor Dublin en dat was circa £370, een retourtje Amsterdam was voor dezelfde periode maar £120. Dat heb ik er liever voor over. De kans om nog naar Dublin of London te gaan is bekeken. Een andere mogelijkheid hiervoor zal de laatste week voor mijn vlucht zijn dat we dan konden, maar geld moet bespaart worden. Wel zal ik naar Orkney gaan, de noordelijkste eilanden van Schotland. Niet alleen omdat daar de brouwerij staat op Qouyloo maar omdat daar de woeste Schotse natuur nog te bezichtigen valt met de restanten van de Noormannen uit hun geschiedenis. Misschien is dat wel iets om te doen. Kelly, Charlotte stemmen jullie hiermee in. Ik heb al gekeken hoe we daar komen. Train Aberdeen, waar ze geen woord verstaanbaar spreken en dan met de boot naar Kirkwall. Laat maar wat horen. Terug naar de mail, vanochtend had ik een berichtje teruggekregen dat zij het begreep.
De € blijkt zijn waarde weer terug te hebben gevonden. En is vanochtend en vanmiddag alweer ondr de £1,20 gebleven. Dat wou ik weer even kwijt.
Ik had de kortingbon van gister aan iets duurder uit kunnen geven, maar mijn keus viel op de ene stift. Iets waarover ik het al had met vrienden was ook te koop de zogenoemde Hasbro™ NERF. Waar ik al een tijdje over zat te dromen. Bij de duurste die ze hier verkochten zal ik £5 winst hebben gemaakt in plaats van de 30 cent. Maar goed, ik had gekozen voor iets wat ik nodig had boven iets dat ik wilde hebben. Een slimme keus, als je het mij vraagt.
Waarom wilden de pannenkoeken mij niet lukken, op het feit na dat het voor het eerst was dat ik ze had gemaakt? Ik had alles gedaan zoals op het internet stond vermeld. De eerste twee waren meer roerpannenkoeken geworden. Ze smaakten meer naar ei dan naar pannenkoek en ik heb daardoor dan ook op tips van thuis wat meel erbij gedaan. Bij de tweede misschien niet zo slim om tijdens het bakken te doen, en de derde was wat beter. Leek meer op een pannenkoek maar was verbrand. Na een hap hoefde ik daar niks meer van te eten. Dus twee roerpannenkoeken op gegeten die meer op ei leken en een boterham met kaas en ketchup om die verbrandde smaak weg te krijgen en mijn maag te vullen. De verbrandde lucht hing nog in de keuken, wegens een gebrek van afzuigkap, heb ik maar het raam open gezet en nu kan het wat luchten. Zonde voor het bodempje beslag dat ik nog over heb. Zal het aan de pannen liggen of aan mijn gebrek van ervaring? De pannen waren zonder antiaanbaklaag en goed ingesmeerd maar nog was hij verbrand. Meer boter of doe ik zelf wat verkeerd? Iemand tips?
Dan is er nog altijd wat leuker nieuws te vertellen. Ik had gebeld naar WHSmiths om te kijken hoever mijn bestelling was. Op het ontvangstbonnetje dat ik heb gekregen stond het nummer dat ik ervoor kon bellen en mijn ordernummer. Dus eventjes gebeld, mijn batterij was bijna leeg maar hij leefde nog. De andere lijn sprak wat zachtjes en ik verstond het nog net. Donderdag zei ze, dat het waarschijnlijk aan zal komen. Voor de zekerheid ben ik na het werk nog even langs gegaan. Kan ik bovendien nog kijken naar NERF. Wat trouwens ook Buy one get one half price is dus Riico kan de zijne met korting krijgen. Het blijkt zelfs te zijn dat Tesco ze verkoopt. Daar ga ik dus een kijkje werpen. Navraag gedaan in de winkel zelf en het blijkt 4-5 werkdagen te zijn. Dus nog 2 dagen hooguit wachten. Dan kan ik erin kijken. Ik heb nu dus nog twee dagen om naar uit te kijken deze week. Het pakketje met mijn gidsen uit Nederland en het reptielengids uit Schotland. Hopelijk komen ze beide gauw dan kan ik wat leren en lezen zodra ik wil.
Wallacebank Wood was het weer vandaag, Eddie heeft het rooster van Sam overhoop gehaald dus het is maar de vraag wat we morgen gaan doen als we klaar zijn met vandaag. Vandaag zou het een kort dagje worden hoorde ik, maar dat viel toch goed tegen. Het was voor het grootste deel wachten en als we wat konden doen, was het door Dan die weer terugkwam na 3 weken met een virusinfectie op bed te hebben gelegen. Hij was dan ook meer dan blij om naar werk te komen. Dan kon als Sam even pauze hielt de brokstukken fijner snijden en de rest kon ze dan op het reservaat tillen. Deze beuk had ook weer schimmel en dat kon je ruiken. Zelfs in het zaagsel. Ik had op het werk nog zorgen gemaakt over het onderzoek. Dat voor zover ik weet, nog niet van start is. Of Peter het heeft gelezen en eventueel heeft doorgestuurd weet ik niet. Vanavond maar een mailtje sturen om het hem te vragen. Hij leest het dan wat later, maar ik weet dan dat hij het heeft gelezen. Wat voor ander onderzoek kan ik dan nog doen wat voor het SWT van nut is en niet bekend is? Ik hoop dat de enquête het gaat worden.
Nadat alles was gedaan konden we weer naar huis. Ik ging dus via de WHSmiths en kwam aan. Eventjes wat ontspannen voordat de pannenkoeken aan de beurt waren. Niet erg een groot succes. Heb er bijna nog mijn vriendin door gemist, omdat ik de aangebrande pannen schoon ging maken. En nu zit ik hier. Straks nog maar een boterhammetje om te voorkomen dat het slapen niet goed gaat. Zal ik morgenochtend nog het beslag gebruiken om een laatste poging te doen of zal ik dat maar weg gooien? Iedereen met tips is welkom op Facebook of hier bij het reisverslag.
Cheers Wouter.
Cheers Wouter.
20 Maart 2012 - 22:21
Dé:
Weggooien die handel en fatsoenlijk ontbijten! Heerlijk gebakken eitje op zalige bruine boterham. Smakelijk xxx -
21 Maart 2012 - 06:29
Jeroen:
beetje moeilijk om te bepalen wat je fout hebt gedaan met je pannenkoeken
pan?temperatuur?beslag?
misschien nog een keer proberen xx