Betaald krijgen in bier en chips - Reisverslag uit Dalkeith, Verenigd Koninkrijk van Wouter Wilken - WaarBenJij.nu Betaald krijgen in bier en chips - Reisverslag uit Dalkeith, Verenigd Koninkrijk van Wouter Wilken - WaarBenJij.nu

Betaald krijgen in bier en chips

Door: Wouter Wilken

Blijf op de hoogte en volg Wouter

30 Maart 2012 | Verenigd Koninkrijk, Dalkeith

Dat lijkt niet erg verstandig maar het is immers weekend en komende week hebben we vrij dus ik zie er zelf geen kwaad in als dit maar niet al te vaak gebeurd.
Gisteren nog wat tv gekeken voordat ik Kelly de foto’s van het huis had gemaild en daarna redelijk vroeg het bedje in dook. Ik moet toch wat tijd hebben om te rusten voordat ik vannacht om 4:00 de bus neem naar Edinburgh Airport. En die rust heb ik goed weten te pakken. Normaal zal ik wat minder hebben geslapen dan vandaag, maar dat was niet het geval vannacht. Ik ging naar bed rond 9:30 om wat rust te nemen. Op internet en andere media gebeurde er niet veel dus ik ging naar bed. Het gegaap was al begonnen rond een uur van negen en zo ben ik naar bed gegaan. De droom die mij heeft bezocht was redelijk apart en er kwamen wat vrienden in voor die ik in jaren niet had gesproken. Wellicht zonde, maar daar kan ik niet veel aan doen. Ieder gaat namelijk zijn eigen weg. Ik werd wakker rond 6:30 een ben in bed gebleven tot 7:00.
Een andere gebeurtenis dat gister is gebeurd was dat ik mijn pizzastukken op had gestapeld in een trapsgewijze manier en er een term voor bedacht de pizzamide. Een piramide gemaakt van pizza. Wilbert en vriend van mij dacht eerder aan de naam piramizza. Uiteindelijk werd het de piramizza. Klinkt toch wel het beste. Stel je voor hoe het zal zijn als je bij Domino’s een Piramizza besteld of Pizzamide. Dat dan gaat uitleggen en afwachten hoe ze die gaan bedenken.
Ik kan niet op een lege maag vliegen vannacht en om het ontbijt te laten bestaan uit nougat en Engelse Drop vind ik ook niks. Pannenkoeken kan ik zowel koud als warm eten en als ik vanavond al wat pannenkoeken maak voor morgen dan heb ik lekker wat te eten in de bus of in het vliegveld. En ik vind het ook nog lekker. Mogelijkheid is ook om vandaag de pannenkoeken te eten en morgen de rijst, maar koude rijst is minder lekker dan koude pannenkoeken en ik heb geen bakje om het in te bewaren dus ik zal het met pannenkoeken moeten doen vannacht. Helemaal niet erg, het beslag is klaar en na het schrijven ga ik ze al bakken om vannacht mee te nemen naar het vliegveld. Jammie pannenkoeken.
Ik ging ietsjes vroeger naar werk, en wou nog langs het filiaal van Lothian Busses in Dalkeith gaan. Die waren gesloten tussen Half tien en half twaalf. Fijn ik kan dus niet langs gaan om te vragen naar de bussen en ik heb nu nog niks geweten over de ritten. Wetende dat ik van bijna alle bussen naar Edinburgh kan en dan de 100 moet nemen naar het vliegveld. Het team heeft vast wel iemand die weet hoe je er moet komen en hoe laat ik dan de duur uit moet. Dat dan ook gedaan en op de site van Lothian Busses heeft Paul het mij laten zien. In ieder geval moet ik een bus hebben met een 3. Of het nu 3, 3A of 33 is die rijden best vroeg en rijden door Edinburgh. Dus dat komt goed. Nu alleen nog wat losgeld voor de bus. Josh moest voor zijn lunch naar Tesco en ik kon het wel gebruiken om een £10 te ruilen naar losgeld dat ik nodig heb voor de bus. Ik heb nu die zelfde £10 maar dan in muntgeld. Dat ik in een plasticzakje ga bewaren in mijn reis naar Eindhoven. In ieder geval gaat die £10 op in reisgeld naar en van het vliegveld.
Sam deelde ons nog een folder uit over teken en de ziekte van Lyme. Waarover ik al les heb gehad op school. Nog nooit in mijn leven (toch mam?) heb ik een teek gehad. Niet dat ik kan herinneren, maar wat ze doen als ze besmet zijn dat nu negen van de tien zijn dat is niet niets. En iedereen die het heeft gehoord kan het navertellen anders heb je nog altijd internet en dan zie je het vanzelf wel. Post gekregen, rotzooi op het werk. Iets dat je financieel doet veranderen, maar om de geheime boodschap door te krijgen moet je gebruik maken van een flauw brilletje gemaakt met rode folie. Best lollig zo’n ding dat alles rood om je heen maakt. Maar de rest ging de prullenbak in.
Vandaag naar Niddry gegaan, een wijk in Edinburgh. Het SWT mag eigenlijk geen contracten afsluiten met mensen, maar dit is een uitzondering. Deze tuin is van een vrouw die terminaal ziek is en de tuinier heeft er een puinhoop van gemaakt. De katten kwamen nu in het zandrollen en dat deed haar hond zelf ook. Dus als we dit niet hadden gedaan, was het alleen maar een ergere bende geworden. Twee nieuwe werknemers kwamen erbij. Chris dacht ik dat hij heette komt voor 10 dagen meelopen en Connor weet ik niet hoelang hij hier blijft. Daar aangekomen, wat niet langer duurde dan een tochtje naar Bawsinch. Alles uitgeladen, plan besproken en begonnen met werken. Het eerste wat er gaan was, was het opruimen van grond. Het soort zand waar geen voedingstoffen in zitten kunnen worden geladen in de aanhanger. Een menselijke ketting maakt het wat makkelijker. De eerste twee van onze kant werden later geroepen.
Het volgende wat er gaan gebeuren is hetzelfde. Dit ging nu wat sneller. Dan werd het verplaatsen van de planten van mevrouw haar tuin. Die gaat beter daar in en die gaat daar heen. Die kunnen we beter die kant op doen en dat zal daar beter staan. Dat was klaar. Nu kwam het gravel en de nieuwe graszoden in de tuin. En rond een uur of vier waren we klaar met alles zelfs het verven van de schutting. Dat nu een mooie bruine kleur heeft gekregen. Dit komt niet vaker voor maar ik vond het niet erg. Want ons werd bier, chips en boterhammen aangeboden. Die sloeg ik niet af. Drie biertjes van onze Vlaamse vrienden van Stella Artois [Misschien toch liever een ander Schots biertje gedronken, maar dat moet dan eventjes wachten. ] gedronken over vier uur en een lekkere sandwich met drie kazen, tomaat en sla. Jammie, proost ! Op de komende vakantie en het goede werk dat gedaan is. Het ziet er een stuk beter uit nadat we klaar waren. Dat vonden niet alleen het SWT team maar ook de inwoner van het huis en haar dochter. En als we nog eens kans maken om zo betaald te worden dan sla ik dat niet af. Alleen is die kans erg klein. Tevens moeten we eigenlijk toestemming krijgen van de Chef van het SWT in Lothian om een biertje te kunnen benuttigen tijdens het werk, maar zolang niemand het hem verteld is het niet erg.
Dat er wat alcohol is benuttigd heeft mijn gesprekstof in de auto doen voeden. En verhalen van Nederland en Schotland hebben zich afgewisseld tussen Sam en mij. Zo was er in de drie weken dat hij met het team op Handa was iemand die zei dat hij ‘niet’ dronk en binnen 4 uur een fles van 750 ml. Whisky ophad. En dat was niet eens zijn eigen whisky. Die avond ook nog eens uit je stapelbed vallen en de rest van de week herstellende zijn. Handa kwam er zelf ook nog in. Het weer kan erg vlug omslaan. Dan heb je een uur regen, maar de rest van de dag zon. Soms komt het zelfs voor dat het vaste land (op Groot-Brittannië is er niet echt vast land) regen was maar Handa nog droog was. Zodat je de regen kon zien. De afstand die de regen moet afleggen is nog minder dan een kilometer dus dan heb je geluk dat je zoiets van de verte kan zien. Ik kan in ieder geval niet al te lang meer wachten tot Handa. Laat het maar komen. Ik ben er klaar voor.
Het was redelijk laat dat we klaar waren en ik ging bij Eskbank Rotonde eruit. Thuisgekomen het beslag voor vannacht gemaakt. Zo meteen wanneer ik klaar ben met schrijven is het tijd om ze te gaan bakken en in de ijskast te doen. Niet vergeten dat ik pannenkoeken heb gemaakt anders zit ik nog met die pannenkoeken in de ijskast voor de rest van de week. Niet echt handig. Mijzelf dan maar herinneren aan de pannenkoeken voordat ik de deur uitstap. Zal zonde zijn om ze af te moeten staan.
Jullie gaan de komende week niet veel van mij horen. Pas als ik terug ben in Dalkeith komen de reisverslagen weer. Maar dan in een week verslag tot woensdag en daarna zal ik tot Handa eventjes dagverslagen maken. Op Handa is er geen computer en de mijne ervoor meenemen vind ik overdreven. Dus de week op Handa is één weekoverzicht terug te lezen. Hopelijk vinden jullie dit niet erg en dan horen jullie van mij weer gauw.
Cheers Wouter.

• 30 Maart 2012 - 21:58

Dé:

Wouter ik had je de busdienst toch gemaild die Rob helemaal voor je uitgezocht had! Welke lijn, hoeveel tijd te lopen, waar opstappen. Ik zal hem je nog eens sturen. Welterusten en goede reis. Xxx tot morgen