Heerlijk weekje Nederland
Door: Wouter Wilken
Blijf op de hoogte en volg Wouter
03 April 2012 | Verenigd Koninkrijk, Dalkeith
Zaterdag 31 maart 2012 .
Wakker gebeld door mams. De wekker zal tien minuten later gaan. Opgestaan en aangekleed. Op naar de bus, tijdens het wachten pannenkoeken gegeten. Busrit van £1,40 gehad terwijl hij £3 kostte.
Half zes op het vliegveld en dan ronddwalen. Gekeken naar SLR camera’s bij Dixons en andere winkels bezocht. Nougat opgegeten en ronddwalen. Charlotte gebeld en mam ge-sms’t. De dag zien komen en de gate bekend gemaakt. Op ernaar. Speedy boarders staan handbagage of en mogen eerder naar binnen. De rij was erg lang en ik was nog niet binnen toen de gate dicht zal moeten, gelukkig was ik niet de enige. Binnen het vliegtuig, plekje gevonden in een vliegtuig vol met Schotten en enkele Nederlanders. Ge-sms’t dat ik eraan kom. Geen rekening gehouden met tijdverschil.
Uitgestapt en opgewacht door Daf, Dirk en mam. Fijn om weer thuis te zijn. Gesprekken in de auto en thuis aan de tosti’s gegaan. Tas uitgepakt en bezoek gekregen, weer Nederlandse snoep gekregen. Foto’s laten zien op tablet van mam. Best leuk speelgoed.
Bij Riico langsgegaan om souvenir af te brengen en verhalen te wisselen. Thuis gekomen en kapot zijn. Besproken om naar concert te gaan.
Zondag 1 april 2012
Ontbijt gehad bij mijn tante. Het antwoord of ik mee zou mogen gaan is wat laat, maar het was net zo gezellig. De weg terug naar huis op de fiets gegaan omdat ik had afgesproken met een vriend die ik veel te lang niet had gezien. Kom ik aan bij wat ik dacht dat het afgesproken sushirestaurant te zijn. Was hij er nog niet. Thuis maar wat tv gekeken. Een serie afgekeken en dat betekend dat ik de volgende serie kan beginnen. Daar heb ik mee gewacht tot vandaag. Gebeld door Houyang. Als ik over tien minuten begin te rijden ben ik mooi op tijd. Dus ik ging weer terug naar het restaurant. Niets gehoord voor een poos. Drankje genomen en maar gebeld. Verkeerd filiaal, afrekenen en rijdend op de fiets door naar het juiste adres. Houyang heb ik zo lang niet gezien in maanden misschien was het zelfs een jaar geleden. Hem herkennen lukte mij wat sneller dan andersom ik kon wel zo naar hem toe lopen voordat hij doorhad dat ik het was. Samen met hem en twee van zijn vrienden gegeten. Dat ik vegetariër was wist hij nog niet en dat heeft hij pas bij het eten achter gekomen. Het eten was lekker en gezellig. Oma was blijven eten en was gezellig. Na het eten op bezoek gegaan naar mijn andere oma. Dat was ook gezellig.
maandag 2 april 2012
Nachtbeugel afgebroken dus de orthodontist gebeld, na een aantal pogingen is het gelukt. Gelukkig kon ik vandaag nog terecht. Man wat vind ik het vervelend als ik lange tijd mijn mond moet open doen met er iets in. Maar het is gelukt. Ik moest naar het lab gaan om te zorgen dat ik hem morgen weer kon ophalen. Dat heeft mij ook weer bezig gehouden. Mijzelf op een milkshake getrakteerd en thuis een nieuwe serie begonnen erg spannend is het al na de tweede aflevering. Kon het niet laten om meer te kijken. Nog wat cartoons gekeken en naar de stad gegaan. Kijken of mijn provider kan doe. Nee dat was niet zo. In september mag i wel mijn nieuwe telefoon uitkiezen. Een pyjamabroek gehaald. Gelukkig hadden ze net een lading en vond ik er een in mijn maat. Thuis wat gecomputerd en lekker gegeten.
Dinsdag 3 April
Niet lang na het opstaan heb ik ontbeten en na het ontbijt de kapper gebeld. Ik kon om 10:00 terecht. Dat was nog een halfuurtje. Gelukkig nog wat kunnen praten met Charlotte. Tijd om te gaan. Daar ging ik niet helemaal zeker van wat mijn nieuwe look zal worden. Maar besloten voor wat langer haar. De kapper benadrukte dat ik er het gezicht er wel voor had. Tevreden met de manier waarop ik mijn haren nu draag. Half elf over een kwartiertje zal ik door gaan naar de orthodontist om mijn nachtbeugel op te halen. Thuis gekomen, mijn afspraakkaart gehaald en doorgegaan. Charlotte gebeld om te vertellen dat ik wat later kom. Niet lang hoeven te wachten, mijn spalkje werd meteen gecontroleerd. We moesten toch op de orhodontist zelf wachten. Alles goed en ik mocht door. Langs de ANWB gegaan om te kijken naar een zonnepaneeltje. Eentje gevonden, maar die heeft mam ook. Ik wil er ook mijn accu’s voor mijn camera mee kunnen opladen. Dus dat moest ik eerst weten voordat ik er een ging kopen. Na de lunch heb ik het gecontroleerd en gekocht. Ook nog een regenhoes voor mijn rugzak om te zorgen dat mijn camera’s of veldgidsen niet nat worden. Thuis meteen de accu van het paneel opgeladen. Riico verveelde zich net zoals mij en we hadden afgesproken dat hij nog even langs zal komen. Samen wat foto’s bekeken en geprobeerd een aflevering van Sonic X te kijken. Maar dat bestand was beschadigd dus ik moest een andere downloaden. Waarmee ik nu bezig ben. Riico moest wat vroeger naar huis en terwijl ik Riico uitliet kwam Ome Henk binnen. Die heb ik mijn foto’s en verhalen laten zien en horen. En hij ging ook even later weg. Tenminste leuk dat hij op bezoek kwam. Martijn een vriend van ons mam kwam wat eerder voor het eten en ik keek wat tv en gaf uitleg over het media center. Mam kwam thuis van de boodschappen en ik heb de tafel moeten dekken voor de gasten die gezellig kwamen eten. Dat waren Martijn, André, Rob en Josephine. Rob en Josephine hadden mijn ticket geregeld en ik heb ze daarvoor bedankt. Het eten was gekookt door Josephine en het toetje is haar specialiteit Baklava geweest. Daarna boven mijn tas ingepakt en ik kon lekker slapen omdat ik alles gereed had voor de vlucht.
Zondag 1 april 2012
maandag 2 april 2012
Dinsdag 3 April
04 April 2012 - 14:11
Inge:
Hé Wouter, zo, zit je alweer in Schotland, leuk dat ik je even gezien heb en fijn dat je het goed gehad hebt. Nu de draad weer oppakken, veel succes en de Eindhovense groetjes Inge -
04 April 2012 - 15:59
Dé:
We hebben van je genoten Wout, super dat je over kwam. Nu lekker bij slapen en zaterdag uitgerust naar je volgende avontuur. Je broers, zus en ik zijn trots op je. Ik ben ook erg nieuwsgierig wat Handa gaat worden. Veel plezier daar ofschoon we elkaar vast nog wel zullen spreken voor je vertrek. Slaap lekker voor straks xxxx