Een loze dag
Door: Wouter Wilken
Blijf op de hoogte en volg Wouter
05 April 2012 | Verenigd Koninkrijk, Dalkeith
Ik kijk terug op de dag en besef dat ik vandaag niks heb uitgevoerd van grote waarde. Geen tocht gemaakt door het park of iets anders wat mij lange tijd heeft bezig gehouden. Morgen moet ik wel wat doen. Namelijk mijn tas inpakken voor Handa. Maar daar hoor je morgen meer over.
Gister kreeg ik nog een sms’je van May of ik nog mijn huur kon betalen. Lott ging vandaag naar Wellington en ik zou haar 10 dagen niet spreken dus wachtte ik met het betalen van de huur totdat zij naar school ging. De huur in mijn zak gestoken en door gegaan naar May. Kort gesprek gehad over de kamer waar Kelly interesse in heeft. Er is een tweede geïnteresseerde en May wil zeker weten dat Kelly de kamer neemt en zal er nog over nadenken. Ik had te weinig mee. Dacht dat mijn kamer £300 was maar het was £390. Vandaag heb ik het resterend bedrag gegeven. De brievenbus in haar deur kan alleen zij openen. En ik had nog met Kelly gesproken over de situatie over de kamer. Een briefje bij het geld gedaan voordat ik het door de brievenbus had gedaan. Waarin staat dat Kelly zeker de kamer wil en dat het voor ons fijn zal zijn om een vriend in de buurt te hebben. Mocht ik met haar over de situatie thuis willen praten. Dan hoeven wij niet naar elkaar te komen, omdat we dan in de zelfde flat zitten. Voor buitenlanders is het volgens mij ook moeilijker om aan een kamer te komen, maar dat was maar bijzaak. Hopelijk valt May’s beslissing in voordeel van Kelly.
Vanochtend opgezocht welke vlinder ik had gefotografeerd op Duddingston Craig het is de parelmoervlinder. Argynnus aglia aglia. Dan weet ik dat ook weer en heb ik de gids niet voor niets mee genomen naar Schotland. Hopelijk kan ik meer vlinders vastleggen of achterhalen. Er vloog er eentje vlak langs mijn schouder voor mijn neus uit, maar die was te erg in de weer om te kijken welke het is. Volgende keer beter.
Het was redelijk koud en ik kon het niet laten om terug naar bed te gaan om lekker in de slaapzak te rollen. Ik kreeg plotseling kramp in mijn kuit. Niet zeker of het kramp was, maar het ging niet weg voordat ik mijn voet op de grond had gezet. Ik merkte het de rest van de dag nog een beetje. Het werd wel steeds minder. Oké ik wil wakker blijven, maar niet zonder iets warms, dus mijn slaapzak mee naar het bureau genomen.
Tijd om de dag echt te laten beginnen ik ging douchen. En te beginnen met de dag. Dat dan gedaan. Kelly toen gesproken over de kamer en nog even over onze komende weken. Het weekend nadat ik terug ben uit Handa komt zij naar Schotland en ik zal het leuk vinden als zij dan in dezelfde flat woont vanwege de tijd die ik anders zal kunnen spenderen dan hele dagen zoals vandaag achter de laptop te zitten. Het briefje voor May heb ik netjes en rustig geschreven. Ik wordt er steeds beter in het net schrijven. De boodschap op het briefje heb ik ook netjes gehouden, maar wel dat zij kan inzien wat het verschil voor mij zal zijn als zij de kamer krijgt. Net waar ik bang voor was gebeurde. In ieder geval blijf ik hier wonen en hoop ik dan voor Kelly dat zij een kamer vind.
Een afspraak die ik met het clubje voor Handa had gemaakt was dat ik voor de peper, zout en suiker zal zorgen. Dus nadat ik het geld en het briefje af had gegeven aan May heb ik de boodschap gedaan. Dit keer besloten om niet via Hardengreen te lopen, maar de weg te volgen die ik nog niet had gelopen. Langs het Jewel and Esk College gelopen en daar door naar Tesco en niets meer gehaald dan het zout, de peper en het suiker. Nog wat wisselgeld gekregen voor de bus, maar ik mis nog 20 pence. Dat wordt dus wisselen.
Thuisgekomen tas neergelegd en begonnen met het werk aan het verslag. Weer een stuk geschiedenis vertaald en genoteerd. Daarna weer een aflevering uit de geschiedenis van England gekeken. Weer erg interessant. Nog over de dag wasjes gedraaid voor Handa. Dus morgen heb ik alles dat ik nodig heb om een week in Handa door te brengen. Straks alleen kijken wat ik mee moet nemen morgen om erg vroeg in de ochtend de zon te zien opkomen in Edinburgh.
Voor de rest heb ik niets gedaan behalve tv gekeken. En dit verslag te typen.
Cheers Wouter.
Voor de rest heb ik niets gedaan behalve tv gekeken. En dit verslag te typen.
Cheers Wouter.
05 April 2012 - 18:18
Dé:
Heel verstandig zo.n rustig dagje na vier drukke dagen. Je moest toch even bijkomen? Xxx -
06 April 2012 - 05:23
Jeroen:
heel veel plezier op Handa, ik ben heel erg benieuwd naar je foto's
fijne paasdagen ,x -
06 April 2012 - 16:27
Agaath:
Goed dat je naast je uitvoerige dagboeken ook nog bezig bent met je stageverslag, wordt je niet schrijfmoe? En kijk maar uit dat je geen writers block krijgt ;-)
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik momenteel een selectieve lezer ben van je verhalen. Maar het blijft wel genieten om ze te lezen. Take care!
Groet, Agaath