Zo werkt een bosmaaier
Door: Wouter Wilken
Blijf op de hoogte en volg Wouter
31 Mei 2012 | Verenigd Koninkrijk, Dalkeith
Ook al heb ik er bij Natuurmonumenten meegewerkt, ik had geen idee dat er zo veel voorschriften waren om met een bosmaaier over weg te mogen. Sam heeft ze met ons allemaal doorgenomen zoals de regels bij het Scottish Wildlife Trust gaan. Met zijn allen hebben we ze doorgenomen. De regels, de voorschriften en zelfs het apparaat. Dat had ik niet gedaan bij de vorige keren dat ik een bosmaaier gebruikte. Het heeft nog nooit iemand kwaad gedaan om de voorschriften door te nemen dus ik luisterde.
Gisteravond nog wat oude nummers opgezocht op internet, dat was best wel leuk om weer eens te horen. Ook al zijn ze meer dan 10 jaar oud. Sommige blijven gewoon nog mooi. Dat is althans mijn mening. Het is maar een goed ding dat we tegenwoordig het Internet voor alles kunnen gebruiken.
Vanaf vanochtend duurt het nog minder dan drie weken dat Charlotte komt , ook drie weken nog werken bij het SWT en dus nog drie weken voordat het vijveroverzicht zal moeten beginnen, morgen maar eens vragen hoe en wat we er allemaal voor moeten regelen en welke vijvers ze dan willen hebben dan kunnen we er een begin aan maken. ’s Avonds dan het reservaat in met zaklampen op zoek naar amfibieën.
Ik weet niet waarom, maar ergens in de ochtend kreeg ik een bloedneus. Die gelukkig is opgehouden en ik weer door kon slapen. Maar toen ik mijn computer in de wandcontactdoos wou steken, voelde ik weer bloed door mijn neus lopen. Dat was dus een minder prettige start van de dag. Had liever gezien dat ik gewoon door kon slapen en dan zonder bloedneus de dag doorkwam. Maar nee ik had er vandaag twee, in een ochtend. Nadat mijn bloedneus was opgehouden heb ik wat tv gekeken op de laptop. Net de laatste aflevering gedownload dus ik loop maar één aflevering achter. Daarna was ik begonnen met het doorspitten van de foto’s van schotland. En heb er weer wat verwijderd. Na het werk ben ik er mee doorgegaan en heb er in totaal nu rond de 640 foto’s verwijderd. Het proces is nu bij het meeste deel van de mappen aangekomen op de tweede selectieronde.
Tijd voor het ontbijt. Kelly zei dat we geen brood meer hadden. En hoe we dat gingen oplossen. Zij wou voor een kommetje yoghurt gaan en dan een Subway broodje pakken. Met de tijd die we nu hadden was er geen haast en kon ik nog naar de Aldi voor wat brood. Dat dan maar gedaan en we hebben kunnen ontbijten. Daar had ik wel trek in. Het brood voor de lunch gesmeerd en nog wat brood in de vriezer gevonden. Dat maar laten ontdooien om te gebruiken deze week. Het nieuwe brood in de vriezer gelegd. Charlotte ging wat op tv kijken. Hopelijk was het een leuke show.
Op naar het werk Kelly wou nog een verjaardagskaart posten en ik liep mee. Maar in plaats van met haar in de rij te gaan staan, heb ik even bij de bladen gekeken. En eens gebladerd wat er allemaal in staat. Niks gehaald, maar wel wat informatie gevonden over een album dat volgens mij het downloaden of kopen waard zal zijn. Eens proberen te vinden op internet dan.
Bij Hardengreen waren ze bezig met het schoonmaken van de Transit. Toen dat gedaan was, gingen we met zijn allen de regels en voorschriften van de bosmaaiers doornemen. Rachael had voor mij nog een dikke naald en een goed stevig draad meegenomen. Als ik het niet meer kon maken had ze nog een oude cameratas meegenomen. Maar daar paste mijn camera niet zo goed in. Terwijl ik zat te luisteren heb ik met de naald en draad mijn cameratas gemaakt. En nu zit hij goed stevig in elkaar dat gaat nog wel even duren voordat ik hem nog eens moet maken. Maar zal het ook nodig zijn om de andere kant te naaien? Zo erg zat hij er niet uit. Tijd om de bosmaaiers onder handen te nemen. De zaagbladen moeten worden vervangen door een draaier met nylon erin om het gras mee te maaien. Sam deed het ons voor en iedereen (op Paul na die het al eerder heeft gedaan) deed het na. Het was ons gelukt. Nadat alles erop zat met de tegen de klok in draai om hem vast te maken. (Heeft allemaal te maken met het mechaniek dat de draaier vaster zet als het op de grond komt.) Moesten we laten zien dat we weten hoe je hem aan de praat krijgt en de methode om te zagen dat was gedaan en het was voor mij een poosje terug dat ik de bosmaaier heb gehanteerd. Maar het is mij nog gelukt. Terug naar binnen nog na zitten te praten en toen kon je gaan. Je kon ook kiezen om te helpen met het opruimen van de planken.
Kelly en ik hebben gekozen voor de tweede optie. De dozen waar de spijkers inzaten vervangen waar het kon en de planken met de rest die aanwezig was opgeruimd. De prullenbak schoongemaakt en de vuilniszakken in de container gedaan. De vloer is geveegd. En alles staat nu netter. Dat hebben we toch goed gedaan. Daarna gingen we. Het was niet al te laat, lekker vroeg thuis dus. Na een dagje binnen werk. Het was een regenachtige dag dus ik was blij dat we niet buiten hoefden te zijn.
Onderweg nog nagedacht over het eten en ik wist dat we nog dit en dat over hadden. Dus daar kunnen we wel wat mee maken. Maar hebben wij nog groente. Dat heb ik gecontroleerd toen we thuis waren. We hadden nog groenten, maar de broccoli en de prei konden de vuilnisbak in en uit de knoflook groeide een plantje. Dat ga ik niet eten. Zonde van al die groente. Voortaan opmaken in plaat van weggooien. De ijskastlades schoongemaakt en gekeken wat we dan nog hadden. Een paprika, mais, champignons en pastasaus dat wordt dus niet moeilijk kiezen. Binnenkort meer eten en groente halen en dan kunnen we wat zuiniger doen met de groente. Kelly aangeboden om een lekkere pasta te gaan maken en dan begonnen met het verwijderen van de foto’s van Schotland. Het wordt alleen de foto’s waar ik tevreden mee ben. Bij het beetje twijfel gaat hij eruit.
Straks lekker koken en kijken of er meer foto’s weggaan.
Cheers Wouter.
Straks lekker koken en kijken of er meer foto’s weggaan.
Cheers Wouter.